A les grans superfícies hi podem trobar diverses marques d’anxova en semiconserva amb una important diferència de preu. Dos factors influeixen decisivament en el preu final: a) la qualitat del producte b) el lloc de manufacturació. Moltes conserveres han deslocalitzat la seves fàbriques fora de la Unió Europea en busca de mà d’obra més barata i unes condicions fitosanitàries menys exigents. Pel que fa a la qualitat del producte aquí teniu 5 trucs per evitar que sota el nom d’anxova us donguin una altra espècie.
-
L’etiqueta: les anxoves més gustoses són les de l’espècie Engraulis Encrasicolus, coneguda com l’anxova europea, que es pesca exclusivament al cantàbric i al mediterrani. Els qui la treballem ho especifiquem per diferenciar-nos dels productors que utilitzen anxova d’altres latituds com Engraulis Anchoita (costa argentina), Engraulis rigens (costa xilena i peruana), Engraulis japonicus (costes asiàtiques) o Engraulis mordax (pacífic mexicà) . A més, Anxoves de l’Escala S.A només elabora anxoves pescades exclusivament en ports de la UE per garantir als consumidors els màxims estàndards de qualitat.
-
El color: Envasar en pots de vidre o blisters transparent és molt útil pel consumidor. L’anxova ben confitada adquireix un lleuger to burdeus i un color uniforme.
-
La forma de l’anxova: les anxoves europees són més estilitzades que les provinents de de l’atlàntic o pacífic sud-americà que presenten una major diferència entre la zona del ventre i la cua.
-
Les espines: l’absència d’espines és sinònim d’un manufacturació acurada tot i que també són de gran ajuda per saber la procedència de l’anxova. Les espines de Engraulis Encrasicolus són més fines i més toves.
-
L’oli d’oliva: els filets d’anxova que pots trobar al supermercat s’acostumen a envasar amb oli d’oliva o oli de gira-sol. Els beneficis de l’oli d’oliva per a la salut són més que demostrats. No et precupis si l’oli canvia de textura en fred perquè és símptoma de la seva qualitat. Només has de deixar les anxoves 5 minuts a temperatura ambient abans de consumir-les.
No hi han comentaris