26 Juny de 2014

5 trucs per saber si una anxova és de qualitat abans de tastar-la

A les grans superfícies hi podem trobar diverses marques d’anxova en semiconserva amb una important diferència de preu. Dos factors influeixen decisivament en el preu final: a) la qualitat del producte b) el lloc de manufacturació. Moltes conserveres han deslocalitzat la seves fàbriques fora de la Unió Europea en busca de mà d’obra més barata i unes condicions fitosanitàries menys exigents. Pel que fa a la qualitat del producte aquí teniu 5 trucs per evitar que sota el nom d’anxova us donguin una altra espècie.

  1. L’etiqueta: les anxoves més gustoses són les de l’espècie Engraulis Encrasicolus, coneguda com l’anxova europea, que es pesca exclusivament al cantàbric i al mediterrani. Els qui la treballem ho especifiquem per diferenciar-nos dels productors que utilitzen anxova d’altres latituds com Engraulis Anchoita (costa argentina), Engraulis rigens (costa xilena i peruana), Engraulis japonicus (costes asiàtiques) o Engraulis mordax (pacífic mexicà) . A més, Anxoves de l’Escala S.A només elabora anxoves pescades exclusivament en ports de la UE per garantir als consumidors els màxims estàndards de qualitat.

    engraulis_Pot

  2. El color: Envasar en pots de vidre o blisters transparent és molt útil pel consumidor. L’anxova ben confitada adquireix un lleuger to burdeus i un color uniforme.

  3. La forma de l’anxova: les anxoves europees són més estilitzades que les provinents de de l’atlàntic o pacífic sud-americà que presenten una major diferència entre la zona del ventre i la cua.

  4. Les espines: l’absència d’espines és sinònim d’un manufacturació acurada tot i que també són de gran ajuda per saber la procedència de l’anxova. Les espines de Engraulis Encrasicolus són més fines i més toves.

  5. L’oli d’oliva: els filets d’anxova que pots trobar al supermercat s’acostumen a envasar amb oli d’oliva o oli de gira-sol. Els beneficis de l’oli d’oliva per a la salut són més que demostrats. No et precupis si l’oli canvia de textura en fred perquè és símptoma de la seva qualitat. Només has de deixar les anxoves 5 minuts a temperatura ambient abans de consumir-les.

 

Tipus de peixos que es poden trobar al mercat sota el nom d'anxova

Tipus de peixos que es poden trobar al mercat sota el nom genèric d’anxova. 1) Encransicolus 2) Japonicus 3) Anchoita 4) Ringens 5) Mordax

 

 

No hi han comentaris

Comentar

El seu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats amb *

*

Pots utilitzar les etiquetas i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>