En el post d’avui us volem presentar una nova recepta amb Anxoves de l’Escala. La recepta és cortesia de la Sílvia, bloggera i autora del blog “Mis Cosillas de Cocina”, un espai sobre gastronomia on trobem receptes creatives i molt, molt apetitoses. Amb Anxoves de l’Escala, avui us presentem Mousse d’escalivada i Anxoves de l’Escala amb salsa de formatge de cabra.
Per a elaborar aquest plat, la Sílvia ha utilitzat Anxoves de l’Escala amb oli d’oliva verge extra ecològic. Aquest plat, tant es pot servir fred com calent.
Ingredients per a 4 – 6 flans
2 pebrots vermells rostits
1 albergínia rostida
2 ous petits
5 o 6 filets d’Anxoves de l’Escala
Sal i pebre
Per fer la salsa de formatge
150 ml de nata (crema de llet)
50 g de formatge de rulo de cabra
Sal i pebre
Rostim els pebrots i l’albergínia.
Separem les clares dels rovells i les muntem al punt de neu.
En el got de la batedora barregem els pebrots, l’albergínia, els rovells d’ou i 5 – 6 anxoves, salpebrem tenint en compte que les anxoves ja són salades i ho triturem tot i barrejant-ho amb les clares muntades.
Untem un motlle amb oli, emplenem la barreja i la coem al forn al bany maría a 180º uns 20 minuts, i abans de treure-la, la punxem amb un escuradents, i si no surt sec, la deixem uns minuts més.
Per preparar la salsa
Posem la nata en un bol amb el formatge esmicolat, sal i pebre, ho posem a foc baix i ho removem amb unes varetes fins que es fongui el formatge.
Servim la mousse amb una mica de salsa per damunt i l’adornem amb un anxova.
Que vagi de gust!!
No hi han comentaris