30 Abril de 2014

Maridatge: Sopa de tomàquet, maduixes i Anxoves de l’Escala amb un Príncipe de Viana Rosat Garnacha

El blog per amants del vi Nos gusta el vino ens va proposar la creació d’una recepta específica amb Anxoves de l’Escala per fer un maridatge. La idea ens va agradar des del principi, perquè era una manera diferent de presentar una recepta: acompanyant-la d’un bon vi que maridi de manera excel·lent amb les anxoves. 

Ens vam posar a treballar i vam contactar amb la xef del Cornelia & co, del Grupo Tragaluz, per demanar-li que ens preparés una recepta especial per a fer un maridatge amb les Anxoves de l’Escala amb oli d’oliva verge extra ecològic, un dels nostres productes més valorats.

A la xef, Raquel Losada, li va encantar la idea i en 48 hores ens va fer arribar la seva recepta: Sopa de Tomàquet i maduixes amb broquetes d’Anxoves de l’Escala, ou de guatlla i tomàquets Cherry.   

La recepta era d’allò més apetitosa. Així que la vam fer arribar al blog Nos gusta el vino, qui va estudiar el plat i va determinar que el vi que millor marida amb la recepta del Cornelia & co amb Anxoves de l’Escala es un Rosat Garnacha Príncipe de Viana 2013, de la D.O. de Navarra.

Aquí us deixem la recepta, perquè la pogueu fer a casa.

Sopa de Tomàquet i maduixes amb broquetes d’Anxoves de l’Escala, ou de guatlla i tomàquets Cherry

 Ingredients:

- 6 tomàquets pera
- 100 gr. de maduixes
- Sal
- Pebre
- 2 ous de guatlla
- 2 tomàquets cherry
- 3 Anxoves de l’Escala
- Oli d’oliva verge
- 2 palitos de broqueta
- 5gr. de sucre

Elaboració:

-Triturar els tomàquets pera i les maduixes prèviament rentats, salpebrar i afegir el sucre per llevar acidesa al tomàquet.
- Colar fins que quedi una crema fina i reservar.
- Mentre bullir els ous de guatlla, refredar i pelar.
- Assemblar intercaladamente tomàquet cherry, una Anxova de l’Escala i l’ou en cada broqueta (farem dues per plat).
- Disposar en un plat la sopa i decorar amb una anxova al mig, un *chorrito d’oli d’oliva verge i les broquetes en creu.

 

Nota de tast de Nos Gusta el Vino sobre el Príncipe de Viana Rosat Garnacha 2013

Color: Maduixa, molt viu i intens, brillant i net.

Nas: Maduixa àcida, groselles, cireres, gerds, tocs florals, làctics.

Boca: Acidesa fresca i viva, lleuger, sedós, amable, mitjanament llarg, punts làctics, dolcet. amb records a maduixes, cireres, guindes i subtils tocs florals.

 

foto de Nos Gusta el Vino maridatge amb el Cornelia

 

 

No hi han comentaris

Comentar

El seu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats amb *

*

Pots utilitzar les etiquetas i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>